Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2011 14:24 - Как да се намали енергийната зависимост на Европейския съюз от Русия
Автор: energetikata Категория: Технологии   
Прочетен: 1214 Коментари: 1 Гласове:
0



imageЕвропейските правителствени ръководители   в петък на срещата на върха в Брюксел, посветена на  енергийната политика, ще говорят за това  как да се намали енергийната зависимост на Европейския съюз от Русия , пише The Financial Times.


Най-важната инициатива сега е  проектът  „Набуко“ за пренос на газ от Каспийско море до Австрия.


„Искаме по-голяма диверсификация, повече трасета, повече региони, от които е възможно да се внася  газ – заяви европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер.


- Да идем  в Каспийско море – не е анти-руска политика, а политика в полза на Европа и Каспийския регион „. image


„Но дори и с „Набуко „европейски политици твърдят, че най-добрата гаранция ще бъде унищожаването на историческите бариери между  енергийните пазари на континента, за да може доставките безопасно да постъпват от една страна в друга“ -  пише Джошуа Чафин.


„Тръбопроводите обикновено се простират от изток на запад, а често   съседните пазари  не са свързани“ – обяснява авторът. Например, когато България остана без руски газ, тя не можеше да получи гориво от Гърция.  Ако в Европа има взаимно свързване (със свързващи тръбопроводи), проблемът за сигурността на доставките  няма да съществува“ – казва един от представителите на Европейската комисия.


Източник: Financial Times


Още по темата:

Източник: http://energetika-bg.com/2011/02/03/kak-da-se-namali-energiynata-zavisimost-na-evropeyskiya-sayuz-ot-rusiya/



Гласувай:
0



1. gmihov - ЗА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ
04.02.2011 11:22
Това, при използуването на обикновените торива и ядрното токово не може да се реализира в пълен обем, поради наличието на тези естествени енергийни ресурси на отделни територии на земята. Може , при тотална глобализация, за която са нужни векове. Може и на базата на естествен енергоизточник, които може да се ползува във всяка точка на земта. Такъв е гравитационото излъчване от земята, което формира гравитационното й поле. Индиректното използуване на гравитационната енертия с ВЕЦ-ли не може да осигури това, поради наличието на водни потоци също в отделни райони. Може да се реши на базата на директно използуване на гравитационната енергия във всяка точка от земята. за това също ще е нужно време. Но! Ако сега учени и политици биха могли да преодолеят заблудата, че гравитационното поле е консервативно и да видят, че не е такова след 10-15г директното използуване на гравитационната енеригя ще започне да окозвоа влияние върху ръста на консумацията и цените на обикновените горива .
В тая насако, ако ЕС с участието на САЩ, Русия, Китай, Япания, Индия , Канада,
Бразилия и др. съгласувано с Българското правителство приме моето предложение за изграждане на територията на България на Научно - произвоствен комплекс за проучване същността на гравитацията и възможностите, които тя ни предоставя в светлината на моята ОТБСВ, не само ЕС , но и всичики страни, малки и големи ще могат ефективно да се противопоставят на глабалните проблеми, които днес вече осезаемо зясягат бъдещето на човечеството, като : Демографския, социалния, енеригйния, екологичния ,религиозния и пр.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: energetikata
Категория: Технологии
Прочетен: 558657
Постинги: 486
Коментари: 107
Гласове: 129
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930