Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2011 14:36 - Япония и Фукушима- ден до катастрофата
Автор: energetikata Категория: Технологии   
Прочетен: 767 Коментари: 0 Гласове:
0



imageСлед японската трагедия, доста медии предаваха от там една феноменална картина, която самите японци си изградиха- ред, дисциплина, стоицизъм и източно смирение. Появиха се и измислени пишман новинари от България, с най-ярък представител твитерката бембени, която ръсеше хит след хит, родени в свръхинтелигентната и главица, и както се оказва- имащи твърде малко връзка с действителността. La Repubblika вдига завесата, откъдето изпълзява чудовището на истинската трагедия- такава, каквато е наистина….


Обама звъни на министър-председателя Наото Кан, Пентагонът изпраща свои експерти в Япония, Китай иска точни цифри, казва Даниеле Mastrogiacomo за ситуацията около ядрената електроцентрала „Фукушима“ в статия, публикувана във вестник La Repubblica. image


„Сега или никога – каза по телевизията   министърът на отбраната на Япония Toshimi Kitazawa. – Това е последният ден, след което ще настъпи катастрофа  „.

Той се обръща къме екрана зад него и сочи огромни два хеликоптера C-47 Chinook на японската армия, които летят над трите реактора, които са се превърнали в тлеещи развалини „- пише изданието.


„Хеликоптерите правят по два или три полета за 40 минути. През това време, не е възможно да се получи смъртоносна доза радиация. 10 часа.

Отбелязва се пик на заразяване с изотопи: 400 милисиверта / ч „, – съобщава кореспондентът.


„Правителството на Наото Кан се обвинява от гражданите, които се чувстват предадени, и от международната общност, която със страх гледа тази  бомба, която е готова да експлодира. Хор от протести и обвинения могат да бъдат чути от всички краища на планетата. Китай настоява да му се  предостави „незабавна, пълна и навременна информация.“



Студенина лъха и от Русия на Медведев, който говори за „катастрофа“. Австралия, Нова Зеландия и дори Папуа – Нова Гвинея и   бедните атоли в Тихия океан, са обвити от първите радиоактивни облаци „- пише авторът.


„Изтичането на радиация продължава. Фукушима се е превърнала в пустиня, а около нея е радиоактивна покривка.“



Обама говори по телефона с министър-председателя Наото Кан и го информира за това началото на „тясно сътрудничество“. Пентагонът изпрати екип от ядрените  си специалисти. „Ситуацията е по-сложна от описанията на Япония“, – казва Грегъри Яцзко, председател на американската Комисия за ядрено регулиране.



В Токио не дойде, както беше обещал,  генералният директор на МААЕ Ukiah Amano: По данни на представители атомната агенция на ООН, той се разгневил, защото са му предоставяли нвярна информация „- пише авторът.


„Американците смятат, че   4-ти реактор е най-опасeна, че във всеки един момент може да избухне. Всички посолства са обявили евакуация ot  Япония. Токио се изпразва, Осака e в колапс. По улиците има малко хорак. Това е голямото  бягство. Следващият земен трус стана  в югоизточната част на страната.

TV на  живо благодарение на камери, монтирани във всички населени места, показва какво се случва след земетресенията. Спряха влаковете, които се движат със скорост до 450 км / ч, предупредени от сензорите,  монтирани на релсите. Влаковете продължават да се движат след като спират трусовете. Всичко това се предава на живо по телевизията.

Можете да видите всичко на мобилния си телефон, когато вървиш  по улицата. Това е Япония: бъдещето на технологиите и недееспособността на настоящето „, – пише кореспондентът.


Източник: La Repubblica


Още по темата:

Източник: http://energetika-bg.com/2011/03/18/yaponiya-i-fukushima-den-do-katastrofata/



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: energetikata
Категория: Технологии
Прочетен: 555573
Постинги: 486
Коментари: 107
Гласове: 129
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031