Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2011 20:48 - Б. Манчев: Проектът АЕЦ „Белене“ няма алтернатива
Автор: energetikata Категория: Технологии   
Прочетен: 732 Коментари: 1 Гласове:
0



imageПроектът АЕЦ „Белене“ няма алтернатива и е въпрос на оцеляване на българската икономика, особено след като държавата излезе от кризата. Това заяви във Варна Богомил Манчев-председател на Българския атомен форум, който откри международна конференция, посветена на българската атомна енергетика.


За националното радио Манчев посочи и основанията си за подкрепата на проекта АЕЦ „Белене“:


Нямаме източници, ние няма с какво да си покрием живота напред. Няма с какво да го гарантираме. Една Германия се отказа, защото много се шуми по този въпрос, но някои не разсъждават. Една Германия има над 200 хиляди мегавата инсталирана мощност и се отказва от 20 хиляди мегавата, която са ядрени. И те имат над 100 хиляди мегавата въглища. (..) Ние искаме да се откажем от нещо, което ни прави 40% от енергията. Ядрената ни прави 40%.


http://bnr.bg/sites/horizont/News/Business/Pages/0602aec_belene_bogomil_manchev.aspx


Още по темата:

Източник: http://energetika-bg.com/2011/06/02/b-mantchev-proektat-aets-belene-nyama-alternativa/



Гласувай:
0



1. gmihov - Има!
03.06.2011 08:13

Има ли алтернатива на атомната енергетика?
Кратък отговор:


На базата на всеобщата базова същност на Всемира и произтичащите от нея вечни и ненарушими природни закони в лицето на Директната гравитационна енергетика с неограничени възможности за безопасно производство на енергия ИМА алтернатива на атомната енергетика. Но ! Това специалисти и лаици в плен на заблудата, че гравитационното поле е консервативно, считайки се за непогрешими, както съвременниците на Коперник, Галилей,Р.Мойер, Ж.Бруно все още не го знаят и не искат да го знаят.
На базата инертността, агресивната същност на човешката природа и човешките нарушими закони за момента НЯМА алтернатива.
Със сумата от 11 милиарда, на базата на директния достъп до гравитационната енергия , който за сега все още е табу за учени, политици, инвеститори и пр. от господството в съзнанието им, че гравитационното поле е консервативно, както заблудата от времето на Коперник, че земята е неподвижна, заблудата от преди Бекерел и Пиер и Мария Кюри, че атома е недели, на базата на директният достъп до гравитационната енергия могат, както мощни води в големите реки се събират от хиляди малки потоци могат да се реализират енергийни мощности много , много по големи от мощностите, които ще има АЕЦ " Белене", но за това все още няма научна и управленческа институция, която да скъса веригите на заблудата, че гравитационното поле е консервативно и да го проумее и използува.
При наличието на корпускуларното реактивно гравитационно излъчване, което формира гравитационното енергийно поле на земята, без чиято безопасна и неизчерпаема енергия не може не само да го има човека но и самата земя , не само България, но и нито една страна на земята не е бедна на източник на енергия
Когато си беден и незначителен в човешкото общество може да предлагаш природно богатство за милиарди никой не те чува и истината за глупост обявява над теб да се извисява с знание. Когато имаш богатство и власт и глупак да си всеки те слуша, чува и глупостта ти за истина приема.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: energetikata
Категория: Технологии
Прочетен: 559302
Постинги: 486
Коментари: 107
Гласове: 129
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930