Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2011 23:42 - Нямало връзка между рака на мозъка и GSM-ите
Автор: energetikata Категория: Технологии   
Прочетен: 743 Коментари: 0 Гласове:
0



imageВ безкрайния  спор   за това, причинява ли  рак използването на  мобилен телефон,  се появи поредното научно доказателства – няма връзка между мобилните телефони и рака при децата.


Европейски учени, публикуваха в списанието на Националния институт за рака данни от своите изследвания, фокусирани върху последиците от използването на мобилни телефони от деца и юноши, въз основа на предположението, че те могат да бъдат по-уязвими от възрастните , при  възможното въздействие на мобилните телефони върху здравето им. image


Хиляда души са участвали в проучването, по време на което е правено сравнение на групи, потребители на мобилни телефони с диагноза рак на мозъка , с контролна  група, чиито потребителите са в добро здраве.


Авторите на изследването казват:  твърдението, че има непосредствен риск от това, че мобилните телефони предизвикват рак на мозъка при децата може да се изключи “ .



Общият извод: „Липсата на свързано въздействие / реакция, както по отношение на броя на използването на мобилни телефони, така и от гледна точка на локализацията на тумори, показва липса на причинно-следствена връзка. „



Три  предишни проучвания по темата:

Международната агенция на Световната здравна организация за изследване на рака (IARC) обяви резултатите от изследванията си за взаимовръзката  мобилни телефони / рак през май тази година,  наричайки мобилните телефони „вероятно канцерогенни за човека“.


Друго проучване, публикувано през февруари, открива,  че използването на мобилни телефони води до увеличаване на активността в някои зони на мозъка, но не успя да определи дали тези ефекти  причиняват някаква вреда, или дори , че е възможно те   да бъдат полезни до известна степен.


Миналата година, по-малко надеждно  изследване, което  частично е финансирано от фирмите, предлагащи безжична връзка, не откри доказателства за повишен риск от мозъчни тумори, свързани с използването на мобилни телефони.



Въпреки това, учените, участващи в проучването, признават, че резултатите не са убедителни.


Какво да кажем сега на потребителите на GSM-и?

Ако все още сте притеснени за неизвестните / невидими механизми на въздействие на тези апарати, тогава просто се присъединете към тийнейджърите от целия свят и по-често изпращайте текстови съобщения, отколкото да говорите по телефона.


Още по темата:

Източник: http://energetika-bg.com/2011/07/28/nyamalo-vrazka-mezhdu-raka-na-mozaka-i-gsm-ite/


Тагове:   връзка,   между,   мозъка,   Рака,   НА,   нямало,   GSM-,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: energetikata
Категория: Технологии
Прочетен: 559542
Постинги: 486
Коментари: 107
Гласове: 129
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930